Maastorakentajilta uusi keskuspuhdistamo KVR-urakkana Kinnulan kunnalle

17.12.2020

Maastorakentajilta uusi keskuspuhdistamo

KVR-urakkana Kinnulan kunnalle

Suomen Maastorakentajat rakentaa uuden jätevedenpuhdistamon Kinnulan kunnalle. Kyseessä on KVR-urakka, jossa Maastorakentajille kuuluvat niin suunnittelu, rakennustyöt kuin koneistotyöt sekä LVI- ja sähkötyöt. Prosessiautomaation tilaaja hoitaa erillishankintana.

– Vanha puhdistamo on toiminut pitkään, mutta nyt se on yksinkertaisesti tullut käyttöikänsä päähän. Kuten tälläkin hetkellä, myös uuteen keskuspuhdistamoon johdetaan Kinnulan lisäksi Lestijärven jätevedet siirtolinjaa pitkin, kertoo Kinnulan kunnan tekninen johtaja Ilkka Paananen.

Uusi jätevedenpuhdistamo rakennetaan nykyisen puhdistamon viereiselle tontille, ja vanha puhdistamo on toiminnassa töiden ajan.

– Suunnittelutyöt ovat jo käynnistyneet, ja varsinaiset rakennustyöt alkavat maalis-huhtikuun vaihteessa. Tämän tyyppinen vesilaitosrakentaminen on Maastorakentajien ydinosaamista. Altaat rakennetaan vesitiiviistä betonista, ja päälle nousee teräsrunkoinen prosessirakennus, ja samaan yhteyteen rakennetaan lisäksi valvomo sekä sosiaalitilat, kertoo työpäällikkö Pekka Nissinen Suomen Maastorakentajilta.

Maastorakentajien töiden arvo on noin 3,3 miljoonaa euroa. Urakan on määrä olla valmis vuonna 2022 helmikuun loppuun mennessä. Piha-alueiden viimeistely ja prosessin optimointi jatkuu kesäkuun lopulle 2022.

Lisätiedot:

Pekka Nissinen

Työpäällikkö

Suomen Maastorakentajat

pekka.nissinen@maastorakentajat.fi

044 7460 821

Lue myös

4T-turvallisuuskampanja – Turvallinen Työympäristö Tehdään Tiiminä

Viime keväänä Skartassa lanseerattiin 4T-työturvallisuuskampanja. Juuso Männikkö kertoo sen tavoitteena olevan turvallisuuskulttuurin kehittäminen siten, että…

Sitemalle on myönnetty ISO 9001, 14001 ja 45001-sertifikaatit

SkartaNYAB-konserniin kuuluvalle, energiainfran suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita tarjoavalle Sitemalle on myönnetty ISO 9001, 14001 ja 45001-sertifikaatit….

SkartaNYAB ja Uusiutuva Energia Karahka Oy solmivat Oulaisten Karahkan tuulivoimapuistoa koskevan BoP-sopimuksen

SkartaNYAB Oyj YHTIÖTIEDOTE 08.07.2022 kello 12.40 SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy on tehnyt Oulaisten…