Maastorakentajilta uusi keskuspuhdistamo KVR-urakkana Kinnulan kunnalle

17.12.2020

Maastorakentajilta uusi keskuspuhdistamo

KVR-urakkana Kinnulan kunnalle

Suomen Maastorakentajat rakentaa uuden jätevedenpuhdistamon Kinnulan kunnalle. Kyseessä on KVR-urakka, jossa Maastorakentajille kuuluvat niin suunnittelu, rakennustyöt kuin koneistotyöt sekä LVI- ja sähkötyöt. Prosessiautomaation tilaaja hoitaa erillishankintana.

– Vanha puhdistamo on toiminut pitkään, mutta nyt se on yksinkertaisesti tullut käyttöikänsä päähän. Kuten tälläkin hetkellä, myös uuteen keskuspuhdistamoon johdetaan Kinnulan lisäksi Lestijärven jätevedet siirtolinjaa pitkin, kertoo Kinnulan kunnan tekninen johtaja Ilkka Paananen.

Uusi jätevedenpuhdistamo rakennetaan nykyisen puhdistamon viereiselle tontille, ja vanha puhdistamo on toiminnassa töiden ajan.

– Suunnittelutyöt ovat jo käynnistyneet, ja varsinaiset rakennustyöt alkavat maalis-huhtikuun vaihteessa. Tämän tyyppinen vesilaitosrakentaminen on Maastorakentajien ydinosaamista. Altaat rakennetaan vesitiiviistä betonista, ja päälle nousee teräsrunkoinen prosessirakennus, ja samaan yhteyteen rakennetaan lisäksi valvomo sekä sosiaalitilat, kertoo työpäällikkö Pekka Nissinen Suomen Maastorakentajilta.

Maastorakentajien töiden arvo on noin 3,3 miljoonaa euroa. Urakan on määrä olla valmis vuonna 2022 helmikuun loppuun mennessä. Piha-alueiden viimeistely ja prosessin optimointi jatkuu kesäkuun lopulle 2022.

Lisätiedot:

Pekka Nissinen

Työpäällikkö

Suomen Maastorakentajat

pekka.nissinen@maastorakentajat.fi

044 7460 821

Lue myös

Skarta rakentaa tuulivoimapuistoa Pajuperänkankaalle uuden asiakkaan ABO Windin kanssa

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy on tehnyt BoP-sopimuksen ABO Wind Oy:n…

Skarta allekirjoitti sopimuksen SSAB:n kanssa toimistorakennuksen ja tutkimus- ja laboratoriokeskuksen rakennushankkeesta Raahen tehtaalle

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy solmi 22.6. sopimuksen maailmanlaajuisesti toimivan teräsyhtiö…

Energiakehityksen osaamisen kirjo – luontokartoituksista sähkömarkkinasopimuspykäliin

Skartan hankekehityksen tiimi on viime vuoden mittaan kasvanut neljällä uudella ammattilaisella, jotka vahvistavat erityisesti aurinkoenergiaosaamista….