Paroisten puhdistamolaajennus valmistuu Hämeenlinnassa

14.11.2020

Maastorakentajien Paroisten puhdistamotyömaalla Hämeenlinnassa rakennustyöt etenevät hyvää vauhtia. Kyseessä on Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n investointi, jossa yhtiön jätevedenpuhdistamoa saneerataan ja laajennetaan.

Meneillään on hankkeen ykkösurakka. Siinä Suomen Maastorakentajilla on betoniallasurakka sisältäen ilmastusaltaan sekä kahden selkeytysaltaan rakentamisen.

– Kohteen savipohja vaati paalutuksen ja pohjaveden alentamisen. Saimme tehtyä maanrakennustyöt kaivannon tuentoineen ja paalutuksineen suunnitelmien mukaan, vaikka talviset olot vähän siirsivät yhtä valutyötä. Parhaillaan rakennamme seiniä ja allasrakenteita, kertoo vastaava työnjohtaja Tomi Hölttä.

Työt valmistuvat ensi kesäkuussa. Koronavirus ei ole aiheuttanut tähän mennessä ongelmia, vaikka poikkeuksellinen tilanne luonnollisesti näkyy työmaan arjessa monin tavoin.

– Henkilökuntamme tulee kokonaan kotimaasta, joten Suomeen ulkomailta saapuvien henkilöiden matkustusrajoitukset ja karanteenimääräykset eivät ole hankaloittaneet meidän tekemistä. Koronan vuoksi pidämme kuitenkin paljon etäpalavereita, minkä lisäksi olemme muun muassa porrastaneet taukoja ja huolehtineet riittävistä etäisyyksistä sekä käsihygieniasta, Hölttä kertoo työmaan koronatoimista.

Paroisten jätevedenpuhdistamoon rakennetaan lisää allastilavuutta, jotta puhdistamo pääsee myös typen osalta uusiin lupaehtoihin. Puhdistamolla puhdistetaan Hämeenlinnan ja Hattulan jätevedet sekä osa Iittalan jätevesistä.

Paroisten jätevedenpuhdistamo laajenee ilmastusaltaalla sekä kahdella selkeytysaltaalla.

Lue myös

Skarta rakentaa tuulivoimapuistoa Pajuperänkankaalle uuden asiakkaan ABO Windin kanssa

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy on tehnyt BoP-sopimuksen ABO Wind Oy:n…

Skarta allekirjoitti sopimuksen SSAB:n kanssa toimistorakennuksen ja tutkimus- ja laboratoriokeskuksen rakennushankkeesta Raahen tehtaalle

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy solmi 22.6. sopimuksen maailmanlaajuisesti toimivan teräsyhtiö…

Energiakehityksen osaamisen kirjo – luontokartoituksista sähkömarkkinasopimuspykäliin

Skartan hankekehityksen tiimi on viime vuoden mittaan kasvanut neljällä uudella ammattilaisella, jotka vahvistavat erityisesti aurinkoenergiaosaamista….