Sahanniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus valmistuu Heinolassa

20.08.2019

Suomen Maastorakentajat on vastannut kokonaisurakoinnista puhdistamohankkeessa Heinolassa, missä valmistuu elokuun lopulla Sahanniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus.

Heinolan kaupungin rakennuspäällikön Ari Matteisen mukaan jätevedenpuhdistamolla käsitellään Heinolan ja Pertunmaan yhteensä noin 21 000 asukkaan jätevedet. Lisäksi puhdistamolle johdetaan jatkossa Kuusakoski Oy:n kaatopaikan suotovedet.
– Ympäristöluvan mukaiset puhdistusvaatimukset ovat kiristyneet ja edellyttivät peruskorjausta. Toki puhdistamolle on kertynyt jo ikääkin, ja edellisen kerran sille on tehty laajempi saneeraus 1990-luvulla. Päätimme myös ryhtyä ottamaan puhdistamolle Kuusakosken suotovedet, joka edellytti metanoliaseman rakentamista ja lisää tilavuutta altaisiin, Ari Matteinen kertoo.

– Puhdistamon modernisointi vähentää ympäristökuormitusta. Sekin vähentää ympäristökuormitusta, että Kuusakosken suotovedet menevät nyt vesistöön puhdistettuina. Kun vanhaa saneerataan, aina tulee eteen yllätyksiä, mutta positiivisessa hengessä olemme Maastorakentajien kanssa niistäkin tilanteista selvinneet, hän jatkaa.

Toimialajohtaja Jani Pitko Maastorakentajilta kertoo urakan käynnistyneen alkukesällä 2018. Urakka käsitti muun muassa uudet ilmastusaltaat nykyiselle puhdistamolle, metanoliaseman rakentamisen sekä joitakin pienempiä muutoksia nykyisiin prosessitiloihin.

– Työ oli haasteellinen, koska uudet ilmastusaltaat tulivat välittömästi kiinni vanhoihin altaisiin, jotka oli louhittu rakennusvaiheessa kallioon. Sen takia jouduimme tekemään kallion louhintaa ja räjäytystöitä, jotka vaativat erityistä tarkkuutta, Jani Pitko kertoo ja kiittää tilaajaa hyvästä yhteistyöstä.

Lisätiedot:

Ari Matteinen, rakennuspäällikkö
Heinolan kaupunki
0500 497 7251
ari.matteinen@heinola.fi

Jani Pitko, toimialajohtaja
Suomen Maastorakentajat
040 585 9927
jani.pitko@maastorakentajat.fi

Lue myös

Skarta rakentaa tuulivoimapuistoa Pajuperänkankaalle uuden asiakkaan ABO Windin kanssa

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy on tehnyt BoP-sopimuksen ABO Wind Oy:n…

Skarta allekirjoitti sopimuksen SSAB:n kanssa toimistorakennuksen ja tutkimus- ja laboratoriokeskuksen rakennushankkeesta Raahen tehtaalle

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy solmi 22.6. sopimuksen maailmanlaajuisesti toimivan teräsyhtiö…

Energiakehityksen osaamisen kirjo – luontokartoituksista sähkömarkkinasopimuspykäliin

Skartan hankekehityksen tiimi on viime vuoden mittaan kasvanut neljällä uudella ammattilaisella, jotka vahvistavat erityisesti aurinkoenergiaosaamista….