Skarta jatkaa kasvuaan Ruotsin-markkinoilla

30.07.2020

Maastorakentajien tytäryhtiö Skarta Ab on saanut viidessä vuodessa vahvan jalansijan Ruotsin-markkinoilla. Vaikka koronaepidemia viivästytti Pohjois-Ruotsissa projektien aloituksia yleisesti 2-3 kuukaudella, Skarta pääsee toimitusjohtajansa Mikael Sidérin mukaan tänäkin vuonna budjetoituun liikevaihtoon.

– Kun katsoo tilauskirjoja, markkinatilanne näyttää oikein hyvältä. Meillä on todella vahva työkanta ja voi sanoa, että Pohjois-Ruotsissa on tällä hetkellä tekijöiden markkinat, Sidér toteaa.

Projektit alkoivat käynnistyä uudelleen kesäkuun puolivälissä. Skartalla aloitusvaiheessa on yhteensä kuusi projektia, joista yksi on junien huoltohallin rakentaminen Kiirunaan.

– Asiakkaitamme ovat ennen kaikkea kaivosyhtiöt, mutta teemme aliurakoita myös muille yhtiöille. Skarta Ab perustettiin viisi vuotta sitten, ja tuona aikana olemme saavuttaneet insinöörirakentamisessa merkittävän aseman, toimitusjohtaja iloitsee.

Kilpailutekijänä tehokkuus

Skarta hakee jatkossakin kannattavaa kasvua.

– Skartan ensimmäiset ajat olivat haastavia, koska malmin hinta oli tuolloin alhainen ja se vaikutti markkinoihin. Meidän kasvu perustuu ennen kaikkea tehokkuuteen ja organisaatioon, joka joustaa asiakkaiden tarpeisiin.

Skartassa suoritettiin kesäkuun lopulla auditointi, jonka tuloksena yhtiöllä on nyt ISO 9 001-laatusertifikaatti, ISO 14 001-ympäristösertifikaatti sekä ISO 45 001-työterveys- ja työturvallisuussertifikaatti.

– Sertifikaatit ohjaavat meidän jatkuvaa kehittämistä, ja asiakkaille ne viestivät luotettavasta standardien mukaisesta toiminnasta. Yhtiön 5-vuotisjuhlia emme ole vielä päässeet viettämään, mutta niidenkin aika tulee koronaepidemian hellitettyä, Mikael Sidér kertoo.

Skartan pääpaikka sijaitsee Kiirunassa, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti kaupungin keskustan massiivisesta siirtoprojektista uuteen paikkaan. Kaupungin siirtäminen on alkuvaiheessa, mutta uudessa keskustassa sijaitsee jo uusi kaupungintalo. Sidér arvioi, että kaupungin siirto kestää vielä kymmenkunta vuotta.

Lue myös

Skarta rakentaa tuulivoimapuistoa Pajuperänkankaalle uuden asiakkaan ABO Windin kanssa

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy on tehnyt BoP-sopimuksen ABO Wind Oy:n…

Skarta allekirjoitti sopimuksen SSAB:n kanssa toimistorakennuksen ja tutkimus- ja laboratoriokeskuksen rakennushankkeesta Raahen tehtaalle

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja SkartaNYAB Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy solmi 22.6. sopimuksen maailmanlaajuisesti toimivan teräsyhtiö…

Energiakehityksen osaamisen kirjo – luontokartoituksista sähkömarkkinasopimuspykäliin

Skartan hankekehityksen tiimi on viime vuoden mittaan kasvanut neljällä uudella ammattilaisella, jotka vahvistavat erityisesti aurinkoenergiaosaamista….