Skarta kunnostaa puolessa vuodessa yli 70 siltaa

29.09.2022

Skarta on tänäkin syksynä tuttu näky pohjoisen teillä – ja erityisesti silloilla. Lapin ELY-keskuksen tilaama siltojen ylläpitourakka sisältää yli 40 siltaa 600 kilometrin matkalla Simosta Nuorgamiin. Muitakin siltaprojekteja oli kesälle ja syksylle yli 30.

 

Skartan toiminta pohjautuu vahvaan erikoisrakentamisosaamiseen, jota hyödynnetään esimerkiksi siltahankkeissa – niin uusien siltojen rakentamisessa kuin vanhojen kunnostamisessa.

 

Korjausrakentamisen siltaprojekteja on aikataulutettu tälle vuodelle yli seitsemänkymmentä. Ne sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Nämä korjausrakentamisen projektit perustuvat viiteen urakkasopimukseen, joiden arvo on yhteensä noin 3 miljoonaa euroa. Työmaat alkoivat huhtikuun lopulla ja viimeiset päättyvät marraskuussa, joten tahti on tiivis, kaksi–kolme siltaa viikossa.

 

Lapin siltojen ylläpitourakka 2022, tilaajana Lapin ELY-keskus

 

Skarta voitti laajan Lapin siltaurakan kilpailutuksen neljättä vuotta peräkkäin. Sillat sijaitsevat välillä Simo–Nuorgam, joten hanke ulottuu läpi koko Lapin: Simo Perämeren rannikolla on Lapin eteläisin kunta ja Nuorgam puolestaan Suomen ja Euroopan Unionin pohjoisin kylä Utsjoen kunnassa Tenojoen rannalla. Tällä 600 kilometrin tieosuudella Skarta kunnostaa yli 40 siltaa. Siltatyöt vaativat paitsi erikoisrakentamisen, myös organisoimisen ja aikatauluttamisen ammattitaitoa:

 

”Tässä mennään Lapin maakunta päästä päähän ja kaikki työt tehdään yhden kesän ja syksyn aikana. Aloitimme huhtikuun lopulla Rovaniemen ympäristössä. Etenemme kiireellisyysjärjestyksessä ja tahditamme töitä teiden vilkkauden sekä kelien mukaan. Välillä työskentelemme yötöinä, kuten Rovaniemellä kaupungin kupeessa. Sillat ovat monen ikäisiä ja niistä osa puukantisia, osa betonisia, joten monenlaista ammattitaitoa tarvitaan”, toteaa Skarta Finlandin työpäällikkö Antti Nissinen.

 

 

Lisätietoja:

Antti Nissinen
työpäällikkö
väylät ja sillat
puh. +358 40 739 1926
antti.nissinen@skarta.fi

Lue myös

SkartaNYAB Oyj muuttaa nimensä NYAB Oyj:ksi ja asettaa strategiset tavoitteet vuosille 2022–2024 

Skarta ja NYAB yhdistivät voimansa maaliskuun lopussa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa. Tällä hetkellä yli…

Siteman älyteknologia tuo huomattavia kustannus- ja aikasäästöjä rakennusalalle

SkartaNYABin tytäryhtiö Sitema on kehittänyt etäpalvelumallin, joka tuo rakennusalan asiakkaille ja yhteistyökumppaneille suurta hyötyä niin…

Fingrid solmii ensimmäisen aurinkovoimalan liittymissopimuksen Skarta Energyn kanssa – Utajärven kokonaishanke etenee

Skarta Energyn omistama hankeyhtiö Utajärven Solarpark Oy ja Fingrid Oyj ovat allekirjoittaneet Utasen sähköaseman liittymissopimuksen,…